fbpx

RECEPT: Makreel & Grapefruit

 In FOOD

Makreel en grapefruit; een heerlijke frisse, zomerse combinatie! En wist je dat grapefruit een van de gezondste citrusvruchten is? Laag in calorieën, lekker veel vezels en bomvol goede voedingsstoffen. In combinatie met de makreel wordt dit een heuse superfood salade!

Hoe maak je het? Doe de makreel in een kom en ‘prak’ deze met een vork zodat het losse stukjes worden. Breng op smaak met de sambal, beetje mayo en de ketjap. Maak vervolgens je borden op met de sla, een uitje en de avocado. Verdeel de makreel over de borden. Schil de grapefruit zo ver dat ook het vliesje om het partje eraf is. Dan snijd je met het mesje de partjes zo eruit dat ook aan de zijkant geen vliesje meer zit. Decoreer de salade met de partjes! 

BENODIGHEDEN (voor 2 personen)
1 makreelfilet
1 grapefruit
1 avocado
Eikenbladsla
Bosuitje
Ketjap
Sambal
Mayonaise

gezond recept met makreel

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

gegrilde groente met fetaRECEPT VOEDING GEZOND HILVERSUM