fbpx

RECEPT: VEGAN MAISKOEKJES

 In FOOD

MAISKOEKJES

Wat een feestje! Ook al ben je niet zo’n fan van mais, deze vegan variant is ook zeker het proberen waard.
Koud lekker, maar heet uit de pan met chilisaus….nomnomnom!

WAT HEB JE NODIG?

– 2 blikken mais a +/- 340 gram
– 4 lente uitjes
– 6 tot 8 eetl bloem
– theel paprikapoeder
– zout en peper
– 2 eetl olijfolie
– 10 gram koriander
– 20 ml water
– 1/2 limoen

HOE MAAK JE ZE?

Giet 1 blikje mais af en doe de mais in de keukenmachine met de fijngehakte lenteui, 6 eetl bloem, paprikapoeder, zout en peper, olijfolie, fijngehakte koriander, het water en het sap van een halve limoen. Meng dit tot een grof beslag. Er zitten dus nog stukjes mais in. Als het nou te dun is kan je wat extra bloem toevoegen. Giet het tweede blik mais af en schep deze door het beslag.
Zet een koekenpan op het vuur, doe er wat olijfolie in en schep met een sauslepel een schep beslag in de pan en druk een beetje aan tot een mooi rondje. Je bakt ze ongeveer per 3 a 5 stuks afhankelijk van de grootte van je pan en de koekjes. Ze hebben ongeveer 5 min per zijde nodig, regelmatig keren en op niet te hoog vuur. Bak ze rustig want ze moeten ook van binnen kunnen garen en niet verbranden. Heerlijk met chilisaus! Enjoy!!

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

GEZONDE BONBONS BLISS BALLS