fbpx

RECEPT: Quinoa salade met lauwwarme zalmfilet & yoghurt dille saus 

 In FOOD
RECEPT: Quinoa salade met lauwwarme zalmfilet en yoghurt dille saus
WAT MOET JE DOEN?
Voor de quinoa salade kijk ik altijd een beetje wat ik in huis heb. De quinoa kook ik volgens de verpakking en laat hem dan even afkoelen. De rauwkost die ik gebruik varieert dus n.a.v wat ik in huis heb maar denk aan; wortel, komkommer, paprika, tomaatjes, rozijnen, pijnboompitten, avocado, mais etc.
Tip: kook eerst de quinoa en zet deze aan de kant om af te koelen, doe dan je zalm in de oven en ga daarna verder met het maken van je salade
Voor de zalm gebruik ik vaak een filet van 100 gram per persoon en deze doe ik met wat zout, peper en olijfolie zo’n 20 a 25 minuten in folie in de oven op 180 graden (afhankelijk van de dikte van de zalm).
Als de zalm in de oven zit heb je ook tijd om de saus te maken want dat duurt namelijk nog geen minuut . Heel simpel; een scheut yoghurt, een eetlepel mayo en verse dille! Beetje op smaak maken met zout, peper en citroensap. Genoeg voor zeker 2 personen! Als de zalm klaar is trek je hem met een vork zachtjes in grove stukken. Dan pak je je allerfijnste kommen, schep daar een goeie portie salade in, de grove stukken zalm erop en een flinke schep yoghurt-dille saus! Pak je favoriete lepel uit de la en duiken maar!
BENODIGHEDEN
– quinoa
– rauwkorst: wortel, komkommer, paprika, tomaatjes, rozijnen, pijnboompitten, avocado, mais etc.
– zalm (100 gram per persoon)
– peper & zout
– olijfolie
– yoghurt
– mayonaise
– verse dille
– citroensap
Recent Posts

Start typing and press Enter to search

recept zoete aardappel browniegegrilde groente met feta