fbpx

RECEPT: Zoete Aardappel Brownies

 In FOOD

Genieten van brownies kan ook met heerlijke pure ingrediënten.

HOE MAAK JE HET?
Warm de oven voor op 180 graden en schil de zoete aardappels, snij ze in stukken en kook tot ze gaar zijn en uit elkaar vallen als je erin prikt. Vermaal ondertussen de grove havervlokken tot meel en maal daarna de amandelen fijn. Dit kan dan samen in een kom. De maple sirup, het zout, de cacao en de kokosolie kunnen er ook bij. Roer alles goed door elkaar! Als de aardappels gaar zijn doe je ze in de keukenmachine tezamen met de ontpitte dadels. Meng tot de dadels redelijk fijn zijn en je een egale massa hebt. Voeg dit bij de rest in de kom en meng goed door elkaar.
Voorzie een bakblik/lasagneschaal van bakpapier en giet het mengsel erin. Bak het in ongeveer 45 min gaar.
Als de brownie enigszins afgekoeld is kan je de frosting aanbrengen. Deze maak je simpelweg door alle ingrediënten te mengen in een kommetje! De stukken brownie snij je zo groot als je wil Afgesloten en in de koelkast bewaren! Persoonlijk vind ik ze direct uit de koelkast het lekkerst!
BENODIGHEDEN
Voor de BROWNIES:
600 gram zoete aardappels
125 gram amandelen
100 gram gemalen havervlokken
12 medjool dadels
2 eetl gesmolten kokosolie
6 eetlepels cacao poeder
6 eetlepels maple sirup
Snufje zout
Voor de FROSTING:
2 eetl gesmolten kokosolie
1 eetl maple sirup
2 eetl cacao
2 eetl 100% pindakaas of andere notenpast
Afbeelding kan het volgende bevatten: toetje en eten
Recent Posts

Start typing and press Enter to search

recept quinoa zalmfilet yoghurt dille gezond