fbpx

HEX / TRAP BAR

 In Welke apparaten kan je vinden bij No Excuses?
Bij No Excuses vind je naast de standaard fitnessapparaten zoals bench press, leg press, leg curl etc. ook een breed aanbod aan specialistisch materiaal in strength & conditioning Wij lopen samen met jou een rondje door de sportschool. We vertellen je welke apparaten je tegen kunt komen, hoe je ze moet gebruiken en welke spieren je ermee kunt trainen.
HEX / TRAP BAR
hexa trap bar sportschool hilversum

KRACHTTRAINING & REVALIDATIETRAINING
De naam hex bar verklapt al hoe deze barbell eruit ziet, namelijk als een hexagon of zeshoek.  De bijnaam trapbar heeft hij gekregen omdat de monnikskapspier gemakkelijk getraind kan worden met deze stang. Het meest wordt deze hex bar gebruikt als vervanging voor de barbell bij de welbekende deadlift.

De hex bar is gecreëerd om de de spanning van de onderrug weg te nemen tijdens het uitvoeren van een deadlift beweging. Doordat deze bar een een zeshoekig design heeft, staat de lifter precies in het midden van de stang en daarmee dus ook in het midden tussen de gewichten aan weerszijde.

De stang wordt dan aan beide kanten met de neutrale grip vastgepakt en kan met het gebruik van de normale deadlift techniek omhoog worden getild. Doordat het gewicht bij de trap bar vanuit het midden omhoog wordt verplaatst staat de lifter rechterop en de focus wordt daarmee verlegd naar de bovenbeen (quadriceps)- en monnikskapspieren (traps) in plaats van de lage onderrrug.

Deze hexa bar heeft parallelgrepen op twee verschillende hoogtes, waar eenvoudig tussen gewisseld kan worden door de bar om te draaien. Zo kun je zelf bepalen of je vanuit een hogere of lagere uitgangspositie wil starten met de oefening. De grepen zijn voorzien van knurling voor een veilige en vaste grip.

HOE VOER JE DE OEFENING UIT?
Recent Posts

Start typing and press Enter to search

belt squat